Møde |
Skolebestyrelsesmøde Online |
Tid |
|
Sted |
Kongerslev Skole. |
|
|
|
|
Afbud |
Jacob BK, elevrådsrepr. |
Godkendt (referat fremsendt
Pkt. 2 Økonomi
GJ fremlagde økonomirapport: ”Detaljeret driftsrapport” fra BI-rapportsystem. I dette rapportsystem kan ledelsen løbende følge skolens forbrug af personaletimer og forbrug på driftsbudget, fremskrive forventet forbrug, se linjefagsdækning, eksamensresultater mm. Det er et nyt system, som forvaltningen fortsat udvikler på. Systemet er opbygget med basis i bevillingsblomsten, som blev gennemgået på et tidligere bestyrelsesmøde. (bilag sendt på mail)
GJ gennemgik kommentarer til driftsbudget for 2020-2021 og kommentarer til forventet timeforbrug. Se fremsendte bilag.
Pkt. 3 Orientering fra:
Elevrådet: -
Forældre: -Generelt fungerer det godt med on-line-undervisning, men børnene savner det sociale samvær med klassekammeraterne/personalet. Kvaliteten af fjernundervisningen blev rost. Det kan være en udfordring, hvis fjernundervisningen fortsætter i længere tid, især i de yngste klasser at bevare motivation, da de ikke har device og dermed kan se hinanden og læreren. Det fungerer fint, at 0a ser læreren via små youtube-videoer. Nogle dage kan være lange for elever, hvis der ikke er så meget synkron on-line-undervisning i løbet af dagen. De ældste elever savner også samvær, men de etablerer møderum på nettet, hvor de snakker sammen eller går ture i små grupper. Skolehjem-samtaler blev der spurgt ind til, og de gennemføres som planlagt – dog digitalt. Rusmiddelopfølgning genoptages, når eleverne vender tilbage. Der blev udtrykt bekymring for sårbare elever, som kan have svært ved at håndtere fjernundervisning/have behov for nærkontakt. Skolen tilbyder sådanne elever at sidde på skolen med tilsyn, mens de fjernundervises. Kontakten sker ved skolelederens direkte henvendelse til forældrene på baggrund af lærernes erfaringer/oplevelser af særlige behov.
Ansatte:
Casper: Det fungerer rigtig godt, at det oprindelige skema følges, men det er vanskeligere for lærerne i de yngste klasser, der ikke har så mange erfaringer med fjernundervisning. I fase 2 og 3 skal eleverne have kameraet slået til, så læreren kan se tilstedeværelse/engagement, og det fungerer fint. I 2. og 3. klasse benyttes Chromebooks også, og det er imponerende, hvor gode børnene er til at bruge det. Hvis perioden trækker ud, er lærerne bekymrede for det faglige niveau. Især i de praktisk/musiske fag kan det være en udfordring at blive ved at finde egnede aktiviteter, som lever op til de faglige mål i fagene.
Lona: I DUS er der 11 elever som modtager nødpasning/undervisning. I juniorklubben er kun 2 elever, så derfor samarbejder DUS og juniorklub, således at juniorklubben er i et ledigt DUS-lokale (3.kl.rum). Pædagogerne arbejder på skift i DUS og har hver en hjemmeforberedelsesdag om ugen. Det fungerer fint med børnegruppen i DUS, hvor børnene følger fjernundervisningen og laver opgaver under tilsyn af pædagogerne og leger om eftermiddagen. Hvis forældre er meget udfordrede ift fjernundervisning/eget arbejde, er de velkomne til at henvende sig til DUS.
Gitte: Uddannelsesparathed vurderes i 8.-9.kl. i januar måned og der gennemføres samtaler med ikke-uddannelsesparate elever og deres forældre i februar-april (evt. online). Vi har haft 2 lærerpraktikanter i uge 45-50. Eksamen for lærerpraktikanter gennemføres on-line bl.a. med deltagelse af en lærer (JJ) her fra skolen. Det er en udfordring at føre elever til prøve i 8. klasse i de praktisk/musiske valgfag, dels fordi mange timer har været aflyst pga Corona, og dels fordi kurser for lærerne er blevet aflyst 3 gange pga Corona. Annette Skov og jeg har haft en del møder, hvor jeg har gennemgået ledelsesopgaverne med hende, så der bliver en god overgang.
Henrik: Første uge efter juleferien er forløbet roligt. Mandag var dog meget hektisk, fordi lærerne fik så kort tid til at forberede sig på at omlægge planlagte forløb til fjernundervisning. 6 elever i sårbare situationer har fået tilbud om undervisning på skolen. 1 elev har foreløbigt benyttet sig af det. Ledelse og lærere deltager i webinar om inspiration til undervisning med de yngste elever. Ledelsen følger løbende status i klasserne med fjernundervisning og har ugentlige møder online med lærerne, hvor klasserne gennemgås. Skolen har søgt og modtaget tilskud fra Kongerslev-fonden og Aalborg kommune til legepladsen, der benyttes flittigt i både skole- og fritid. Skolen afventer besked om, hvorvidt perioden med fjernundervisning forlænges. Hvis afstandskravet igen bliver 2 m og de yngste elever skal i skole, burde det være muligt at have alle hold i skolens lokaler, da vi har mange m2.
Pkt. 4 Personalesituation/ansættelser.
Pernille er startet efter barsel 4/1, Adam vender tilbage fra barsel 18/1. Vi har opslået en lærerstilling (Annettes) med ansøgningsfrist 17/1. Gitte har sidste arbejdsdag 20/1.
Pkt. 5 Informationer om situationen omkring Covid-19 (fast punkt)
- Status nødpasning (se ovenfor)
- Status nød/fjernundervisning. (se ovenfor)
Bestyrelsen besluttede at afholde et ekstraordinært bestyrelsesmøde 10/2 kl. 17-18 med særligt fokus på Covid 19/fjernundervisning i de enkelte klasser. Opmærksomhedspunkter er også klasseråd/forældremøder, skole/hjemsamtaler, hvilken effekt har fjernundervisning på det faglige niveau? Hvordan opleves fjernundervisningen af forældrene?
Pkt. 6. Status på projekter i foråret
Skolebestyrelsen havde oprindeligt planer om at gennemføre en visionsproces, men den udskydes til efteråret sammen med temaet: Den åbne skole.
Ledelsesteamet har gennemført et uddannelsesforløb: Ledelse for øget læring og på baggrund af data formuleret 3 målsætninger for strategisk indsats for læringsmiljø og undervisningskvalitet. Ledelsen har på den baggrund påbegyndt observationer i undervisningen med fokus på klasseledelse-øget motivation for læring, men det er nu sat på stand-by. Sidstnævnte forløb er i samarbejde med konsulenter fra skoleforvaltningen.
Pkt. 7. evt.
Møderække 2020-2021:
OBS Møde 10/2, 16/3, 26/4 og 9/6.