Gå til hovedindholdet
MENU
Aula_close Layer 1

Referat Skolebestyrelsesmøde 9. marts 2022

Referat fra Skolebestyrelsesmøde
Tid 9. marts 2022, 17.00-19.00
Sted Kongerslev Skole.

Afbud: Elevrådsrepræsentanter
Afbud: Jacob Bruun Kristensen

Pkt. 1. Dagsorden og referat (referatet er sendt ud og der har ikke været kommentarer)

Pkt. 2. Økonomi
Annette gennemgik skolens drift og skolens forventede resultat. Skolen oplever et faldende elevtal og derfor er tildelingen af ressourcer tilsvarende dalende. I kommende skoleår bevares det nuværende antal stillinger i skole og dus.

Pkt. 3. Orientering fra:
Elevrådet: 

Forældre:
9. kl. nærmer sig eksamenstiden og de glæder sig til at komme videre i uddannelsessystemet. På sigt skal skolen modtage ukrainske flygtning, hvis de søger skolen. Eventuelle elever skal gennem et opstartsprogram inden de kommer til skolen.

Ansatte:
Casper: Personalet er lettet over, at vi ikke skal afskedige eller forflytte personaler. 

Mette: Opslag på face-book har fyldt meget. Mini-dusserne er startet godt op og alle kommet godt fra start. Der er store forventninger til børnegruppen.

Lona: Mini-dusgruppen er en forventningsfuld og læringsparat gruppe. De trives godt sammen. Gruppen består af 17 drenge og 7 piger. Nedskæringerne på den daglige drift fylder meget hos både ledelse og personale.

Annette: Undervisningsministeriet har besluttet, at aflyse prøverne i valgfag på 8. årgang, udtræksfagene og naturfagsprøven på 9. årgang. 9. kl. skal gennemføre de skriftlige prøver i dansk og matematik samt mundtlig dansk og engelsk.

Henrik: orienterer om en konfliktfyldt sag, hvor der har været negativ omtale om skolen og personaler på de sociale medier. Ledelsen opfordrer alle forældre, til ikke at bruge sociale medier som platform for kommunikationen mellem skole og hjem. 

Pkt. 4. Afvikling af skolebestyrelsesvalg. Gennemgang af valghandling og roller. Stor opfordring til at flest mulige interesserede forældre melder sig til det spændende arbejde. Selve 
valghandlingen blev gennemgået. Formand Rikke Mou deltager i valghandlingen. Henrik sender en reminder ud på Aula vedr. valget. Valget afvikles mandag d. 21. marts kl. 17.00 i samlingssalen på Kongerslev skole.

Pkt. 5. Indsatsområder for Kongerslev Skole
1. Alle elever består de afsluttende prøver
2. De dygtigste elever bliver udfordret gennem hele skoletiden.
3. Vi arbejder med læringsmakkere i alle klasser.

Vi arbejder på, at ændrer kulturen blandt eleverne på mellemtrinnet og i udskolingen således, at der er prestige i, at være en dygtig og flittig skoleelev.
Implementeringen af læringsmakkere forventes at øge læringsudbyttet hos den enkelte elev. 
Indsatsområderne blev præsenteret for rådmand Morten Thiessen og skoledirektør Ryttersgaard på et nyligt besøg. På mødet blev der diskuteret, hvordan samarbejdet mellem dagplejen-børnehaven-skolen med fordel kan udvides, således at forældre og børn i højere grad rustes til den verden de skal indgå i og være en aktiv del af. 

Pkt. 6. Co-teaching.
Orientering om Co-teaching og hvilken betydning det får for undervisningen på Kongerslev Skole. Aalborg kommune har fra kommende skoleår og yderligere 2 år frem prioriteret Co-teaching som indsatsområde i 1.-9. kl. Principperne bag Co-teaching bygger på et tæt samarbejde mellem to lærere. Samarbejdet skal ses som en tretrinsraket bestående af fælles forberedelse, afvikling og evaluering af undervisningen. Skolens ledelse skal i fællesskab med personalet og skolebestyrelsen udarbejde den bedste skabelon for, hvordan de tildelte ressourcer udnyttes mest optimalt på Kongerslev skole.

Pkt. 7. Evt. 

Møder resten af året.
5/4, 9/5, 8/6