Gå til hovedindholdet
MENU
Aula_close Layer 1

Referat Skolebestyrelsesmøde 5. oktober 2022


Referat     Skolebestyrelsesmøde 

Tid    5. oktober 2022, 17.00-19.00 

Sted    Kongerslev Skole

Afbud: Lona, Lisbeth, Christina, Sarah    
    
Punkt 1. Godkendelse af dagsorden og referat:

Punkt 2. Orientering fra:
Elevrådet: 
På elevrådsmødet er der arbejdet med forslag om forbedringer af bodens udvalg, markering af båse til knallerter i cykelskuret samt ure på fodboldbanen. 
Vi opfordrer til, at alle elever bestiller torsdagsmenuen forud, da man derved undgår, at der vil være udsolgt.

Forældre: 
Forespørgsel om skolen må modtage midler fra private fonde. Vi undersøger de nærmere regler herom. Forældremøderne er godt overstået. 
Forespørgsel vedrørende ferie og overgangen fra DUS til juniorklub. Lona melder tilbage vedrørende problematikken. 
Forespørgsel vedrørende kostpolitik. Skolens personale har over en periode arbejdet med en kost-politik for Kongerslev skole. Vi oplever at skolens elever på alle klassetrin ofte har slik og kager med i skole. Vi opfordrer til, at forældre minimerer dette. Punktet tages med på et af de kommende møder.

Ansatte:
Casper: Spændende proces vedrørende ansættelse af nye personaler i fast stilling samt vikariater.

Mette: Pædagogerne har haft pædagogisk dag for at opkvalificere de faglige mål i DUS og daglige arbejdsgange. 

Annette S.: Aalborg kommune er i gang med udviklingen af en ny vision for Børn og Unge. Visionens overskrift er ”Vi kan i fællesskab”. Kongerslev skole er repræsenteret i udvalget hertil. 

Budgettet for 22/23 er meldt ud. Skolen skal endnu engang spare på både driftsmidler og timeregnskabet.

Annette M: I den kommende tid skal vi have besat et vikariat og en fast stilling. Vi har fokus på at sammensætte den rigtige stilling til at dække den kommende ledige stilling. Når fast personale skifter job, er det meget vigtigt, at vi får ansat en kulturbærer, da personalegruppen er lille og alle varetager store og betydningsfulde opgaver.

Politikernes forslag om en besparelse på ledelsestid er ved at indføre landsbyordninger i 6 af kommunens skoler er fjernet igen. Landsbyordninger er ændret fra en obligatorisk opgave til en frivillig løsning.

Fælles kommunal idrætsdag blev afviklet med stor succes. Kongerslev skole havde besøge af områdets 2. og 3. klasser og vi fik stor ros for organiseringen og afviklingen fra de besøgende skoler. 
Cykelstien er blevet indviet med tale fra Rådmand Jan Thaysen. Vi er meget taknemmelige for stien og opfordrer alle til at bruge den. Det er et flot stykke arbejde kommunen har lavet og vi er meget glade for resultatet.

Skoleindskrivningsmøde den 25. oktober. Vi forventer at op mod 34 elever starter efter sommerferien. Det betyder, at der vil blive 2 spor på årgangen.

Kongerslev skole skal deltage i et tværfagligt samarbejde mellem Aalborg bibliotekerne, Aalborg kommune og skolebiblioteket. Projektet ” Læseby” skal fremme læsning blandt byens børn og voksne.

Punkt 3.  Principper (orientering om proces):
Skolens principper skal gennemgås og opdateres. Første punkt bliver skole- hjem/samarbejdet grundet implementeringen af meddelelsesbogen (Erstatning for elevplaner). Principperne gennemarbejdes i den rækkefølge, som er mest presserende for driften af skolen.

Punkt 4   Skolefest:
Skolefesten afholdes torsdag den 24/11-2022. Bestyrelsens opgave er at bemande voksencafeteriet og lave kaffe.

Punkt 5 (valg):
Valg til skolebestyrelsernes fællesråd 2022
Der gennemføres valg til Skolebestyrelsernes Fællesråd. Frist for afgivelse af fælles stemme er 5/10.
Kandidatliste vedhæftet
Rådet består af 7 medlemmer på tværs af kommens skoler og rådmanden. Der afholdes 4 møder årligt. Fokus er blandt andet på visioner, skolepolitik og skoleudvikling. Bestyrelsen blev enige om at stemme på 4 kandidater.

Punkt 6 Økonomi:
Da vi er en ny bestyrelse, starter vi med en generel indføring i skoleøkonomi.
a)    Skoleøkonomi - orientering
b)    Regnskab skoleåret 2021/2022 - orientering
c)    Budget for skoleåret 2022/2023 – til godkendelse
Annette S. gennemgik budgettet og budgettet blev godkendt af bestyrelsen. 
 
Punkt 7 Eventuelt:

Møder resten af året:
5/10, 16/11, 24/1,15/3, 18/4, 12/6


Bilag:
Kandidatliste